Frequently Asked Questions - FAQ

Indien uw vraag hieronder niet staat vermeld, neem dan contact op via uw dealer of via ons contact formulier.

1. Wat is "ThermalTek ® verwarmingstechnologie"?
2. Is de ThermalTek ® verwarmingstechnologie waterdicht? Is het wasbaar?
3. Waardoor zijn de Thermalution producten beter als soortgelijke verwarmde onderkleding?
4. Kunnen Thermalution producten normaal functioneren bij extreem koud weer?
5. Zijn de Thermalution producten bureau gecertificeerd?
6. Wanneer mijn wetsuit al thermische bescherming biedt, waarom moet ik dan nog een Thermalution verwarmd onderpak?
7. Zijn de Thermalution producten normaal functioneren bij hoge temperatuur?
8. Is de accu veilig in diepe zout water?
9. Hoe kan ik mijn Thermalution product het beste onderhouden?
10. Wat is Far Infra Red?
11. Hoe kan ik de Thermalution producten gebruiken?
12. Hoe lang blijft de Thermalution verwarmde onderkleding warmte afgeven?
13. Wat te doen als de controller niet meer werkt?
14. Het LED lampje ging uit gelijk na het ging branden.
15. De tijd dat het Thermalution product verwarmd blijft is veel korter dan normaal..
16. Het LED-lampje werkt niet meer en/of het product verwarmd niet meer.
17. Wat is de juiste manier op mijn pak op te bergen?
18. Waar moet ik op letten bij het ontladen van de accu?
19. Garantie uitzonderingen en reparatie vergoeding?
20. Onder welke omstandigheden kan de Thermalution onderpak oververhit raken?

1. Wat is "ThermalTek ® verwarmingstechnologie"?
Antwoord: ThermalTek ® is een niet-metaalhoudende verwarmingsvezel. Het bezit een hoge efficiency van de warmte overdracht, laag energieverbruik. Het genereert Far Infra Red, wat goed is voor het menselijk lichaam, terwijl het maar een lage elektromagnetische interventie genereert. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 2. Is de ThermalTek ® verwarmingstechnologie waterdicht? Is het wasbaar?
Antwoord: ThermalTek ® is waterdicht, zacht, flexibel en niet oxiderend. Er zijn al meer dan 55.000 testen gedaan waarbij geen schade is ontstaan. Thermalution producten zijn wasbaar. We raden wel handwas aan voor een betere bescherming van het kledingstuk. Verwijder de batterijen en de connector voor het wassen ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 3. Waardoor zijn de Thermalution producten beter als soortgelijke verwarmde onderkleding?
Antwoord: Thermalution verwarmde onderkleding is de enige in de wereld die werkt met draagbare oplaadbare batterijen en past onder alle bestaande natpakken of droogpakken. Onze verwarmde onderkleding verwarmd in een zeer korte tijd (minder dan een minuut) en blijft zeer lang verwarmd (maximaal 110 - 140 minuten per gebruik). Daarnaast heeft het een temperatuur controller met AAN / UIT en 3 temperatuur-instellingen. Dit alles zorgt voor een uitermate gebruiksvriendelijk product in vergelijking met andere producten die chemische verwarming gebruiken of waarbij vooraf koken of magnetron benodigd zijn. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 4. Kunnen Thermalution producten normaal functioneren bij extreem koud weer?
Antwoord: Ja. Onze oplaadbare accu is getest om te functioneren in een extreem koude omgeving tot -20 ℃. De accu zit in de verwarmde onderkleding, waardoor je nog een veel hogere koud-weerstand hebt dan gedacht. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 5. Zijn de Thermalution producten bureau gecertificeerd?
Antwoord: Alle Thermalution producten zijn getest en gecertificeerd volgens de CE, TUV, UL en IP waterproof standaarden. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 6. Wanneer mijn wetsuit al thermische bescherming biedt, waarom moet ik dan nog een Thermalution verwarmd onderpak?
Antwoord: Thermische bescherming van een wetsuit is beperkt tot het isoleren van uw lichaam en minimaliseren van warmteverlies. Bij het duiken zal uw wetsuit worden gecomprimeerd als gevolg van de waterdruk. Deze compressie van het wetsuit vermindert uw drijfvermogen en de thermische bescherming. De Thermalution verwarmde onderkleding beperkt niet alleen het warmteverlies maar produceert ook warmte. De dikte en de kwaliteit van het neopreen bepalen de mate van bescherming van uw wetsuit. Hoe dikker het neopreen, hoe warmer u zich zult voelen, maar met een dikker wetsuit kunt u wel sneller uitgeput raken. Met de Thermalution verwarmde onderkleding kunt u uw dikke wetsuit aan de kant leggen en kunt u met meer comfort gaan ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 7. Zijn de Thermalution producten normaal functioneren bij hoge temperatuur?
Antwoord: Ja. Onze Thermalution producten zijn hittebestendig tot 150 ℃. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 8. Is de accu veilig in diepe zout water?
Antwoord: De gebruikte accu´s zijn van hetzelfde type als in uw mobiele telefoon of mp3-speler. Er is geen gevaar van straling, elektrische schok of explosie van de accu´s. Het verschil is dat ze in een volledig waterdichte behuizing zitten. Ze zijn aangesloten op de kleding met waterdichte connectors die zijn verguld om corrosie uit zeewater te voorkomen. Daarnaast zijn onze accu´s getest op 100 meter diepte. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 9. Hoe kan ik mijn Thermalution product het beste onderhouden?
Antwoord: Wij raden aan om het product met de hand te wassen om schade aan het verwarmingselement te voorkomen. Voor goede bescherming tegen het zoute water is het verstandig om na het duiken het product te spoelen met vers leidingwater. Droog daarna de connectors goed af. Zorg tijdens het spoelen dat de connectors goed zijn aangesloten zodat er geen water in de accu kan komen. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 10. Wat is Far Infra Red?
Antwoord: Volgens wetenschappelijke rapporten is Far Infra Red (FIR) een spectrum van natuurlijk zonlicht met een golflengte van 5,6 tot 100 micron. Het menselijk lichaam heeft 6 tot 14 micron nodig om verschillende biologische functies te activeren. Testen van Thermalution producten, uitgevoerd door Chung-Shan Instituut voor Wetenschap en Technologie, tonen aan dat de producten 8 tot 10 micron FIR straling afgeven. De effecten van FIR zijn: * Verbetering van de circulatie * Stimuleren van celgroei * Zorgt voor warmte en verlicht gewrichtspijn en stijfheid * Versnelt de stofwisseling * Verbetert spier gebruik en houding ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 11. Hoe kan ik de Thermalution producten gebruiken?
Antwoord: Laad de accu volledig op en sluit de accu aan op de kleding voordat u het aantrekt. De verwarmde onderkleding kan direct op de huid gedragen worden, met de wetsuit er direct overheen. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 12. Hoe lang blijft de Thermalution verwarmde onderkleding warmte afgeven?
Antwoord: Met een volle accu blijft de kleding ongeveer 110 tot 140 minuten warm, wel afhankelijk van de ingestelde temperatuur. Bovendien hebben de kwalitatieve lithium-polymeer accu´s een gemiddelde levensduur van ongeveer 500 laadcycli. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 13. Wat te doen als de controller niet meer werkt?
Antwoord: Laat de controller goed weken in schoon water en duw de schakelaar op de controller meerdere malen heen en weer. Het kan zijn dat de controller is vastgelopen met zand. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 14. Het LED lampje ging uit gelijk na het ging branden.
Antwoord: Zorg dat de accu volledig is opgeladen. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 15. De tijd dat het Thermalution product verwarmd blijft is veel korter dan normaal..
Antwoord: Zorg dat de accu volledig is opgeladen. Werkt dit niet dan moet waarschijnlijk de accu worden vervangen. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 16. Het LED-lampje werkt niet meer en/of het product verwarmd niet meer.
Antwoord: Laat uw product controleren op het aankoopadres. Mogelijk is een reparatie noodzakelijk. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 17. Wat is de juiste manier op mijn pak op te bergen?
Antwoord: Om uw pak op de juiste manier op te bergen, raden wij aan deze algemene regels te volgen:
1. Zorg ervoor dat de stroom is uitgeschakeld.
2. Haal de batterijen uit de power connectors.
3. Controleer of de thermische module koud is.
4. Controleer de bedieningselementen en snoeren voor ongewone dingen, zoals een barst, een scheurtje of een plooi in de isolatie.
5. Hang het pak op een hanger. Zorg ervoor dat er geen plooi in het pak zit.
6. Wikkel de accu snoeren losjes op. Zorg ervoor dat er geen knik in het snoer zit en leg er niks zwaars op.
 7. Wanneer u het pak na opslag weer gaat gebruiken, zorg ervoor dat de accu’s en controllers stevig zijn aangesloten. Onjuiste verbindingen zijn de oorzaak voor veel veiligheidsproblemen, zoals oververhitting en betrouwbaarheid problemen (bv controllers werken niet goed). ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 18. Waar moet ik op letten bij het ontladen van de accu?
Antwoord: Om de batterij in goede conditie te houden, is het nodig om de batterij om de 2 tot 3 maanden volledig op te laden en te ontladen.
 
Omdat de Thermalution onderpakken zijn ontworpen voor onderwater activiteiten, moet je extra voorzichtig zijn bij het ontladen van de accu om ongelukken te voorkomen.
Wanneer u de accu gaat ontladen, raden wij aan deze algemene regels te volgen:

1. Ontlaadt de accu in een omgeving met gematigde kamertemperatuur.
2. Plaats het onderpak in koud water tijdens het ontladen.
3. Leg het onderpak vlak, zonder vouwen en plaats niks met gewicht op het pak.
4. Laat de ontladen accu niet onbeheerd achter.
5. Ontlaadt de accu nooit in de auto, ergens in de zon of in de buurt van warmte. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 19. Garantie uitzonderingen en reparatie vergoeding?
Antwoord: Thermalution kan u een reparatie vergoeding in rekening brengen  (inclusief verzendkosten) zoals beschreven in het hoofdstuk garantie.
 
Als Thermalution uw onderpak inspecteert en bepaalt dat:
1. Uw product op een onjuiste manier is gebruikt of een defect heeft door onjuist gebruik.
2. Het product defect is als gevolg van een ongeluk, onjuist gebruik, verwaarlozing, onjuist gebruik van connectors (inclusief gebroken pin, batterijpin breuk, kapotte kapsel waardoor draden zichtbaar zijn, etc), wijzigingen zijn aangebracht, extreme fysieke of elektrische belasting of storing, stroomstoring of spanningspieken door elektrische energie, bliksem, statische elektriciteit, brand, natuurrampen of andere externe oorzaken, "Garantie Uitzondering".
Thermalution zal uw product retourneren zonder onderhoud en een reparatie vergoeding in rekening brengen.

In het algemeen zal elke actie die niet is aangegeven in de handleiding op de Thermalution website of wordt aanbevolen door Thermalution, worden beschouwd als onjuist gebruik.
Voor meer informatie verwijzen wij u naar de paragraaf garantie op de Thermalution website. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 20. Onder welke omstandigheden kan de Thermalution onderpak oververhit raken?
Antwoord: De verwarmingsmodule op het Thermalution onderpak kan oververhit raken onder bepaalde uitzonderlijke omstandigheden en / of als gevolg van onjuist gebruik. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om de onderkleding te gebruiken als beschreven en zoals deze algemene regels beschrijven:
 
1. Haal de stekker uit de connector en ontkoppel de batterij van de connector en de verwarmingsmodule,  wanneer het onderpak niet in gebruik is.
2. Als u gebruik maakt van de draadloze afstandsbedieningen (producten zoals Yellow Grade (plus), Red Grade (plus)) controleer dan dubbel de trilling van de ontvanger op het onderpak zelf, wanneer u schakelt op de afstandsbediening.
Er zijn gevallen dat het lampje op de afstandsbediening is uitgeschakeld, maar de ontvanger niet trilt, waardoor het signaal niet goed wordt doorgegeven aan de verwarmingsinstallatie.
3. Als u een Thermalution onderpak draagt in combinatie met een droogpak, pas dan de verwarmingstemperatuur aan op basis van uw behoefte. Wanneer de temperatuur te warm wordt, schakel de temperatuur dan laag of zet het systeem uit.
Bovendien kunt u het Thermalution onderpak over een onderlaag heen dragen (bv een shirt of hemd) om irritatie van de huid door het verwarmingselement te voorkomen.
4. Wanneer het systeem is ingeschakeld, zorg ervoor dat het onderpak niet gedraaid zit, vouwen heeft of dat er gewicht op het onderpak rust. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------